Gott och blandat bland ödlor och maneter

Min solo tur på Faran gick alldeles utmärkt , lite svårt att  svänga i snäva kurvor men annars kom jag hem hel och ren.
Skaka dock som ett asplöv men var uber lycklig, kommer dock bara att åka ensam i nödfall då Andreas promt inte vill åka till butiken för att handla något gott att tugga på.

Nu till det viktiga .....

Av någon anledning så har vi helt plötsligt fått fullt med maneter i havet, de är bruna med långa feta fenor .
De bits inte och de bränns inte heller , de är bara slibbiga och klibbiga och jag tycker inte om.

I dag var jag på stranden själv då Andreas fixa med annat , och vad gör man då i värmen på stranden när man inte vågar bada för att maneterna är där?

Jo man hyr en luftmadrass  haha där lurar jag alla maneter, så vad jag gör är
att paddla ut tills det blir djupt där maneter inte gillar att vara så doppar jag mig
och paddlar tillbaka igen.
Är så grymt smart.... :)


De var maneterna , nu till vår lilla ödla Geco

Vi har ganska många ödlor här , de flesta är små men vi har en del feta oxå, det som är bra är att de käkar alla mygg
och håller andra oönskade djur borta.

vår ödla syns knappt man bara hör den , men häromdagen så satt han så stilla så jag han att zomma in han


Ödlan är inte den svarta fläcken , svarta fläcken är hans middag
Nä ödlan är den lilla halvgröna fläcken vid trästocken



Så här ser han ut när man zoomar , vår ödla Geco

Nu ska jag med gott samvete klämma i mig min snickers jag var och köpte på min solotrip.

NJUTA AV VARJE TUGGA

K AND A




Ännu en god middag

Härom dagen så var vi ute med Max och Sofia , ( Jag har skrivit Sofie vilket lätt kan hända, men som sagt hon heter faktiskt Sofia och inget annat) IM SO SORRY, SOFIE AAAAAAAAAAAAAA.

Vi tog mopparna till thai gryte stället , ät hur mycket du vill för 139 baht per person och då ingår det glass till efterrätt.
viket Sofia och jag var mycket glada över , vi är två lika stora godisgrisar skillanden att hon har bara en dag i veckan
( söndgar) och jag har alla dar veckan.

Det är en stor buffe med råa saker som man tar till bordet , stoppar i sin kolgryta med lite kyckling fond och sen kokar man och steker bäst man vill, ser inte så nice ut men det är grymt gott.


Max var väldigt noga med att BARA Andreas får stoppa i grytan för han är kock
tog typ två minuter så var vi alla där och fixa.
Sofia åkte på hundjobbet att skala scambi för kung och fosterland.


Sofia fyller på sitt förråd, Nudlar, räkor, kyckling massa go mat här.

När vi var mätna och blåtna så tog vi mopparna till en bar och spela lite spel och drack lite öl respektive brezzer
Vi är nog de ända falangerna som har hjälm, men vad gör väl det när man är så snygga som vi .


HJÄLM-LIGAN
Jag,Max,Sofia,Andreas


En av oss i Hjäm-ligan,nämner inga namn, trodde att man behövde hjälm
när man satt i baren, detta för att skydda sig mot thai-flickor.


Efter ett par spel av gänga och jackpot sa vi tack och hej för denna kväll

Max och Sofia sticker till Koh Maak nu ett par dagar , och vi ska fortsäga chilla här.

K and A



UPPDATERING

Det var ett par dagar sen jag skrev nu men jag har haft lite skrivkramp, ibland blir det ju så när man själv tycker att man göra samma sak varje dag, men så tänkte jag till och så är det ju inte riktigt ,även om vi solar och badar så träffar vi ju vänner och äter på olika restauranger.

Tandläkar besöken gick bra, sjukt billigt 4,700 baht för både mig och Andreas tillsammans, vi ska tillbaka en vända på söndag för att rensa och polera.
4,700 baht är alltså ca 100 €  vilket det i regel kostar bara att öppna dörren till tandis, så vi är mycket glada över att göra det här. billigt och framför allt bra.

Vi har även haft lite tur de senaste dagarna... eller rättare sagt 2 ggr har vinden varit till vår fördel

1. Våra biljetter hem
Vi boka via internet och det var något strul med vårt visa så vi fick inte någon bekräftelse, dagen efter kom bekräftelsen och allt  var i sin ordning.14 dagar efter vi gjort bokningen var Andreas inne och kolla kontot och såg att det inte var några pengar dragna endast 450 kr hade dragits , Vi ringde upp för att kolla att allt var i sin ordning och tanten svara allt är betalat och bekräfta tider och dyligt
Med detta menas då att vi har betalt 450 kr för två personer Bangkok-Madrid

2. Boende i Marbella

Som ni vet kommer vi ju att börja med att flytta tillbaka till Marbella då vi förhoppningsvis har lite projekt på gång där
Vi visste att vi inte skulle ha råd att bo i vår förra lägenhet då den är alldeles för dyr, så vi fixa en liten etta för 550 € inget som vi såg framemot direkt,
Jag skriver till vår förra hyresvärd för att meddela att vi kommer och hämtar bilen den 19 mars och att vi inte har råd att hyra lägenheten, svaret blir att han har heller oss boende där en någon annan så vi får hyra det för samma pris således 600 € för vårt lilla penthouse.
 
Med andra ord är vi väldigt glada
 

Nu ska jag försöka ta moppen ner och handla mig lite färsk annanas , jag har övningskört med Andreas men detta blir första solo turen. önska mig lycka till.

K AND A














Förlovning

Ah nu lura vi er allt....... saken är den att vi har denna kväll tagit det lugnt hemma med take away och svt direktsändning om Viktorias och Daniels förlovning detta via internet så det tog sin lilla tid att kolla igenom de 20 minuterna av bladder. Låg nog en halvtimme efter er skulle jag tro för internet här är inte så snabbt som hemma. Men vad gör väl de när man har tid.
Jag kolla Andreas gjorde fint i datorn ( rensa allt som inte ska vara där och de som skulle vara där lades i fina mappar så jag kommer att hitta lättare nu)

Så GRATTIS TILL ER VIKTORIA OCH DANIEL

Undrar dock om det är staten ( med andra ord vi svenska folket) som betalar för detta bröllop och om så är fallet hur kan det finnas pengar till det?? Mm det lär ju inte vara ett billigt 50,000 kr bröllop direkt. ( om nu det är billigt vill säga)

Men man ska glädjas åt små rosa moln så jag tror jag slår bort tanken på en gång , och ska jag vara helt ärlig så kom tanken inte från mig utan min andra hälft.

Skulle ju ha skrivit igår när vi kom hem från middagen men vi somna typ i samma stund som vi öppna dörren , iallfall jag.

Mycket trevlig middag som börja med drinkar på sabay-bar, Max och Sofie var väldigt glada över att vara i värmen och de hade även hunnit få lite fin (röd) färg. 

Det blev thai mat och en massa snack , eftersom jag och Max inte har sett varandra på länge så blev det minnenas stund vilket kanske inte Andreas och Sofie tyckte var mega kul men sånt är livet.

Idag var det molnigt igen vilket inte gjorde oss något men soffan hade PANIK, hihi blir nog sol i morgon ska du se och jag  tror du kommer var brun och grann när du kommer hem.

Han tyvärr inte ta så mycket bilder under middagen men vi ska på nya äventyr i morgon så då lovar jag att ta en massa foton.

Medans Andreas håller sig vaken för att glutta på fotboll så ska jag avsluta så jag får min skönhets sömn, det är tydligen någon viktig icke final match på chip chop tv. SÅååååååååå intresserad är jag av fotboll , håller med Yvonne bilsport är så mycket roligare men jag gillar ju bara F1, så jag ligger förmodligen i lä där.

Låt er inte snöa in i rusket där hemma , snart kommer solsken och vårblommor.



Andreas tar igen sig på stranden


Medans jag promt skulle gunga ( FEL HÅLL ÄLSKLING)


Så ja full fart framåt


Andreas , Max, Sofie med farliga röda drinkar


Vad ska jag äta då ??? Nån gryta med cocosmjölk vill jag ha


Nä det här blev galet , inte en cocosnöt gryta sa jag, tur att vi bara ska vara
i thailand a "short time".

Natti natti våra nära och kära

K and A





Nu blir det middag.....

Idag har vi varis hos tandis, ska dit igen onsdag kväll, nu ska vi ut och äta middag med Max och sofie ( a) osäker på namnet där ja. sorry S ifall du läser detta. :)

Så bilder och story kommer ikväll när vi kommit hem.

Puss

K and A

Stranden

Idag har vi varit på stranden solat och badat spelat en himla massa strandtennis, när vi kom tillbaka till vår bungalow så gick vi upp till poolen och fortsatte spela strandtennis således blev det pooltennis.
Andreas var omtänksam och varna mig för att inte slå i kanten vid poolen, när vi båda hade slagit i kanten gav vi upp och tog en dricka i baren i stället.

Så nu kommer jag att ha både träningsvärk och ont i tån i morgon. :)

I morgon ska vi tillbaka till käftis (som min pappa säger), som sagt det är enormt billigt här och enligt ryktena ska de vara riktigt proffsiga

Jag ska kolla igenom mina tänder och ev göra en blekning, Andreas har bitit av en krona så han ska förhoppningsvis få en ny sådan.

Bara ett exempel att laga en tand som har hål med det vita lagnings medlet kostar 500 baht vilket motsvarar  123 svenska kr. Billigt va

Idag är det fotboll hos John vilket menas att jag är gräsänkling i bungalown ganska skönt , ska kolla film och surfa och har jag tur så finns det kanske en chokladbit att stoppa i munnen.Och får jag allt för tråkigt så har jag ju alltid chip och squird som sällskap. :)

Hoppas ni alla har haft en toppen dag.



Bild 1: Hej då pussen
Bild 2: Börjar bli utråkad
Bild 3: Chip and squird
Bild 4: Squird är linslus



Bild 1: Bad Andreas
Bild 2: Fin snäcka nr 2
Bild 3: Fin snäcka nr 1 ( haha)
Bild 4: Skratta med dryck i mun är inte lätt



Bild 1: Bild från HongKong disney innan 3D film
Bild 2: Samma likadan som bild 1 fast med mig
Bild 3: Kexpanna = jag
Bild 4: Min fina och jag


Ang bild 3 Kexpanna så skulle jag ta en bild på mig själv men glömde bort att jag zommat in med kameran så när jag titta på fotot blev jag förvånad att det bara fanns en panna med. Det är sånt som gör att Andreas kallar mig för kexpanna stundoms. Å jag som log så fint och oskyldigt :)


Fyra bugg och en cocacola

Sen vi kom tillbaka från HongKong har vi inte varit på stranden en ända gång...

Detta beror på att vädret är dåligt, molnigt och regnet kan komma precis när som helst. Så då blir det ju lite tråkigt. I vanliga fall brukar väl turister shoppa loss , grejen är den att vi kan liksom inte shoppa så mycket mer eftersom övervikt kostar skjortan MEN idag ska jag ner och handla present till Ana som har hjälpt oss att fixa med en bra liten billig lägenhet som står redo när vi kommer hem.

Kanske blir det något litet till mig :)

Får se om vädret blir bättre jag längtar så efter att få plaska i havet och spela lite strandtennis

Som sagt när man har tråkigt  får man göra det roligt därav dagens rubrik

Jag var inne och läste mina väninnors blogg , de befinner sig just nu i sälen och där sjöng de kareoke ( fyra bugg och en coca cola)

Låten fastna iallafall i mitt så nu ligger jag och Andreas här och sjunger gamla schlager och översätter dem till engelska
vilket blir så mycket roligare. Och så skrattar vi högt åt hur töntigt det låter.

Så trots tråkigt väder så ler och skrattar vi ändå.

Nu ska vi åka till tandläkaren och kolla upp priser.

K and A












Till Pappa

                                  ♥ GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA PAPPA

HOPPAS DU FÅR EN TOPPEN DAG MED MAMMA OCH HULLIGANERNA

OCH ÖVRIGA FAMILJEMEDLEMAR

ÖNSKAR VI KUNDE VARA DÄR

KRAMAR FRÅN LIL-PIP OCH ANDREAS



                                          
                                    Jag och pappa när de var på besök i Spanien






















                                     


Tråkigt

När man har legat i sängen i stort sett en heldag så blir man lätt ut-tråkad så även jag, tur då att man har internet så man kan leta efter roliga saker.

Så här kommer ett popuri som absolut inte har med vår resa att göra men det är väldigt cooooola.

Tack pappa och mamma för alla råd, jag mår mycket bättre nu och Andreas verkar inte fått någon av mina bacilusker.
Vi hörs senare idag.

 



( Pappa och Mamma , kolla in sista bilden , visst är jag lik farmor)

Nu måste vi ZZZZZZZZZZZOVA , imorgon hoppas jag att vi kan vara på stranden och chilla.

Natti Natti

K and A




Sängen dagen till ära

Ska inte gå in i detalj men fröken Bodotter har en olycka i södra thailand.... med det vill säga att ag håller mig nära hemmets toalett.

Andreas mår dock väldigt bra och tar hand om mig , ger mig allt jag inte vill ha...

Yogurt, torrt tråkigt ris med andra ord inget snarr what so ever.

Det är väl tur det bör nog vara snäll mot mot min mage i ett par dagar

Fick även ett trevligt meddelande från Max, han och hans fru kommit hit på besök i slutet av denna månad. KUL KUL

Åh att icke förglömma

IDAG ÄR DET INGEN VANLIG DAG UTAN IDAG ÄR DET NIKITAS FÖDELSEDAG

STORT GRATTIS FRÅN OSS

K and A


Så skönt

Vi kom tillbaka till Koh Chang idag , vi skulle ha åkt igår men jag fick ont i magen ( Rickard skratta inte)
För er som inte vet så får jag ibland väldigt ont i mellangärdet , det är väl typ stressmage eller katarr eller kanske något annat vad vet jag , jag vägrar ju gå till doktorn utan råder bot på det hela med att ligga på golvet med två golf bollar i ryggen och sträcker ut magmunnen så att smärtan går över.
Denna procedur kan ta upp till 24 timmar och ibland så måste jag gå och kräkas.

Så igår morse när vi skulle åka hitta Andreas mig på golvet med magont och ingen sömn överhuduvdtaget , vilket resulterade i att vi stanna ytterligare en natt i Bangkok.

Gjorde tyvärr inte så mycket annat än att vara på hotellrummet, förökte gå ut men gick tillbaka igen till ryggläge och golfbollarna.

I morse kl halv sju var vi uppe och studsa ( ren skär lögn) men uppe var vi , han till bussen i tid och spendera 5 timmar med blandning av sovning och kakätning.Han med färgan och var tillbaka i vår Bungalow vid 2 tiden.


SKÖNT, SÅ SKÖNT att vara tillbaka

Blev middag på Lazio , pizza och pasta, nu blir det sängen för mig Andreas sitter ute och snackar med boysen.
I morgon blir det beachen och bad , som jag längtar.

Vi har bokat biljetter hem, vi lämnar vår resa den 17 mars och är åter i Malaga den 18 mars.

Sen får vi se om det blir stockholm till sommaren, tanken känns mindre främmande.


I morgon åker kameran fram igen , här ska det fotas som sig bör när man är turist. :)


Nu ska vi äntligen få sova hela natten. ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

K and A





Pa vag tillbaka till Thailand

Idag lamnar vi det forlovande shoppinglandet, jag trodde aldrig jag skulle saga det men jag ar trott pa att ga i butiker.

Vart plan gar inte forran kl nio ikvall men vi ar redan pa flygplatsen(15,00), kan lika garna vanta har som att irra runt i HongKong och ta dod pa tiden.
Och det var inte fy skam for har kan du aka linbana, ga pa bio och besoka SkyDeck och massa annat roligt for att fordriva tiden medans du vantar pa att fa checka in.

HongKong far fem klappar av fem mojliga, ska redan borja spara pengar pa vart shopping konto sa vi kan aka tillbaka snart och handla.

Ja just det , jag fick en jattefin Louis Vuitton klocka av min Andreas , jag ar sa glad sa glad.

Nu ska vi ga och kolla pa en 4D Movie och sa blir det lite linbana innan middag.

I natt bor vi pa Nasa i Bangkok och i morgon sticker vi tillbaka till Koh Chang och det softa livet med beachen och banandrinkar.

Tyvarr inga bilder idag da jag inte skriver fran var dator.

KRAM

K and A


Denna Alla Hjärtans Dag

Egentligen är jag helt emot alla hjärtans dag , då jag anser att det är humbo jumbo, man bör och man ska kunna ge kärlek och presenter vilken dag som helst på året.
Att man ska behöva en dag för detta är bara för att affärer ska tjäna mer pengar på oss.

Men som sagt jag träffade mitt livs kärlek på just denna dag så nu mera är den trots allt lite speciell.

Dagen till ära gick vi till Disneyland i HongKong och blev som 5 på nytt.

Vi hade otroligt roligt även om denna disney inte är i närheten av den i Orlando.

Efter åt vi den bästa sushin jag någonsin smakat.

Bilder säger mer än tusen ord så här kommer en sarlig blandning














Blir mer bilder från Valentine i morgon.

FRÅN OSS TILL ER ALLA  MASSA KÄRLEK



K AND A

  

FRE 13

Eftersom jag inte skrev något igår så blir det två inlägg idag.

Vi började dagen med att äta frukost på SOGO, tuna smörgås och apelsin juice är numera standard frukost för oss, man vet vad man får och man kan omöjligt bli besviken, kanske anses som tråkigt men jag går ifrån restaurangen mätt och glad, istället för hungrig och sur.

Vi shoppa , som jag i tidigare inlägg nämde så har vi dille på skor, vi lyckades handla 2 par till.
Så nu har vi totalt 8 par nyinköpta skor, som vi ska gå när vi kommer hem. Skorna var till Andreas så nu ligger vi lika i sko-ligan.



Sko-ligan frodar sig i sina nya fina skor.

På kvällen tog vi en snabb sväng till nattmarknaden även kallad men´s street, vi handlade lite nya strumpor till våra nya skor.
Därefter gick vi till Avenue of star för att kolla in HongKongs stjärnor, var ju inte så många vi kände igen men kul var det.

Denna avenue ligger precis vid vatten så du ser över till HongKong Island och alla dess skyskrapor, vid åtta tiden var det även en lasershow bland alla husen, var väl så där, enligt bilden på turist guiden var det megashow men vi såg bara typ lite gröna laser streck, detta kan ju bero på att det var väldigt molningt ute så jag ska inte säga att det var skit, vem vet nästan gång kanske det är klart och alldeles underbart.

Jag hade ett par av mina nya skor och fick skoskav, sicken tur att jag har köpt tre par så slipper jag ha ont. Visst att det var något gott i att handla mycket.

Nu blir det pix från kvällen.....



Bilder från nattmarknaden



De kändisar vi kände igen var alltså Bruce Lee och Jackie Chan



Bilder från Lasershowen och utsikten över Hong Kong Island


Det var alles för idag.

Kram

K and A


Hjärta

ALLA HJÄRTANS DAG KRAMAR TILL ER ALLA

Blir ingen dagbok idag , blir i morgon istället för jag är alldeles för trött, ska dock bara tala om för pappa att det är på tok försent för goda råd ang shopping, vi måste åtminstone köpa en väska.
Men jag lovar att jag ska göra en ny rensning , när jag kommer hem och se om inte myrorna kan få lite till. :)

Av någon annledning så har vi fått sko nojja, kan inte gå in i en butik utan att komma ut med ett par skor känns det som.
Vi har på en dag lyckats handla 6 par skor ( 4 par till mig)  ( 2 par till Andreas ).

I morgon dock blir det ingen shopping då vi ska spendera hela alla hjärtans dag på Disneyland , Tjo ho vad jag längtar.

Andreas har även lyckats stå ut med mig i två år i morgon som jag lovar att vara extra snäll mot honom.


Vi ses i morgon efter disney.

Kram

K and A




Min kärlek och lilla jag


forts showroom

Av någon annledning så försvann en del av texten på första showroom, eller rättare sagt bilder jag lagt upp så de kommer här istället.



Bild 1: Lost
Bild 2: Trötta gångare
Bild 3: Utsikt
Bild 4: Skyskrapa




Bild 1: Dbldeckar trick
Bild 2: Mega tv
Bild 3: Marknads gata
Bild 4: På väg in i ytterligare ett mall för att gå vilse


Nu blir det sova , i morgon är en ny dag med långa promenader och shopping påsar

Sov gott

K and A


Showroom

Idag har vi varit med om mycket , vi har varit ute och gott i Hong Kong hela dagen med vissa undantag av tunnelbanne åkning.

Vi började med att äta frukost / lunch på spaghetti house.

Sen gick vi och vi gick och gick .....................lååååångt och länge

Vi hittade massor av små marknader och stora varuhus med flera våningar.

Vid en av alla dessa marknader så tog en chip choppare upp oss till ett så kallat showroom, med det menas att de har rum bakom deras stånd fulla med saker. Dock när vi gick upp bad jag att Andreas skulle kolla så vi inte hade en stor chip bakom oss, han hade redan kollat och kusten var fri.Ingen som skulle råna oss.
Vi kom in i ett rum fullt av väskor av alla dess märken från gucci till Fendi

I was in PARADISE

Andreas är grym på att pruta , så jag bad honom att pruta på en väska vilket han gjorde.
Grejen var den då att jag ville bara veta hur mycket man kunde pruta ner dessa fake bags, jag ville inte ha väskan vilket resulterade att chip chopparen blev galen då vi inte handla något.
I HAVE A BAD DAY , var det sista vi hörde då vi sprang ner för trapporna och tillbaka till marknaden.

Efter en lång tur på Kawloon sidan bestämde vi oss för att ta tunnelbannan till Hong Kong Island.

Deras tunnelbannesystem är enkelt , det är röda,blå och gröna linjer precis som i London.
Saken är den att det är typ en mil mellan dem så när man ska byta innebär det att man får gå lååååångt igen.

Nåväl , jag är ganska bestämd av mig och jag var säker på att vi var tvugna att byta tunnelbanna för att komma till Hong Kong Island och bytet skulle ske vid central.
Andreas trodde att vi kunde gå, jag förklarade att det är vatten mellan, snäll som han är gjorde vi på mitt sett vilket naturligtvis visade sig vara fel. så vi gick åka tillbaka en station och gå hela lååååååånga vägen tillbaka.

Skall hädanefter göra som han säger, blir nog bäst så. ha ha ( ALDRIG I LIVET)

Hong Kong Island är ett större virre varv än Kowloon , det tog oss en halvtimme att hitta ut från  IFC Mall,
När vi väl kom ut så var det ännu mer skyskrapor och markander.

Det kanske låter som vi inte gillar Hong Kong ... Helt fel VI ÄLSKAR DET.

Detta är heaven om man har svart bälte i shopping som jag har, det är så billigt att man dööööööör.

Efter 6 timmar prommenerande fick vi nog och tog oss mot hotellet igen med ett par shopping påsar,
( Vi måste handla en stor väska innan vi åker tillbaka till thailand)

Nu blir det lite bilder jag börjar bli trött och i morgon är det en ny dag i det förlovande shopping landet.





Bild 1: Andreas i Kowloon
Bild 2: Skyskrapor uber alles
Bild 3: Gata i Hong Kong
Bild 2: Mer skyskrapor


Så var vi på väg

Resan från Koh Chang gick bra och vi han i tid, även om flygresan till Hong Kong bara är 2,5 tim så tar det ändå en hel dag att resa.

Vi starta kl 9 på morgonen och vi låg i hotellets säng kl 10 på kvällen, så ikväll blir det bara ut och äta och sen hem igen.

Tyvärr så funkar inte våra thai telefoner här men vi ska se om vi kan köpa annat kontant kort , får se vi ska ju bara vara här i 6 dagar.

Så mamma och pappa jag ringer förmodligen från en telefon kiosk någon av de närmaste dagarna. :)

Lite kort från resan




Bild 1: Äntligen på planet
Bild 2: Andreas somna typ på en gång
Bild 3: Vilket jag inte gjorde så jag lekte med kameran , planets ena vinge
Bild 4: Hong Kong dollar

När vi kom fram till Hong Kong så gjorde vi inte som jag brukar göra hoppar i en taxi och säger kör mig till ett bra hotell.
Nej vi tog tåget till Hong Kong central och därifrån tunnelbannan till Jordan Road .

Vi hade fått tips om ett ok guest house där , men när vi kom dit så insåg jag att här kan man inte bo , vi hade som back up kollat inte lite andra hotell så vi börja gå mot ett av dem. Då menar jag GÅ.........

Vare sig Andreas eller jag är så bra på att läsa kartor och framför allt vad är upp och vad är ner ? norr  kontra söder?

Naturligtvis gick vi ju åt fel håll, fråga en flicka och vände på steken men hitta fortfarande inte så efter ett tag tog vi taxi i två minuter ( ink röd ljus och trafik)  HA HA , hotellet var runt hörnet.  Det var mörkt  ( det är min ursäkt).


Så bilder från Hotellet



Bild 1: Ett litet hotell med en liten säng, men det är rent  och centralt
Bild 2: Nu ska vi sova bilden......... innan vi börjar irra runt som yra höns i HK

 Natti Natti  och stor kram

K and A

Puh

Så nu var jag färdig packad, blev bara en ryggsäck gött. Nu blir det sängen och en film så man kan somna gott.

Jag är precis som som min mamma, ha ha  bästa sömnpillret är tv:n , vet inte när jag senast såg slutet på en film.
Jag får alltid kolla på morgonen när jag vaknar eller fråga Andreas vad som hände.

Jag till och med somnar om vi så kollar på en serie som är max på 40 minuter, men jag lovar man somnar så gott.

Det ända som kan hålla mig vaken är myggen , av någon annledning så älskar de mig här , jag har och jag lovar jag överdriver inte 14 st på bara benen. Jag blir galen ......

Scott gav mig dock någon japansk blå sörja som jag smetar på så nu är det lite bättre .


Nä nu måste jag sova.


      


Bild 1: Galen av mygg kli
Bild 2: Smörja bena med anti kli medel
Bild 3: Närbild av det bästa av det bästaste antikli medel
Bild 2: Så nu har jag fått kli medel på myggbeten och redo att somna så......

Natti natti, nästa gång ses vi förhoppningsvis i Hong Kong.

Kasta lego

K and A

Sista kvällen i Koh Chang

Så i morgon sticker vi till HongKong, vi hoppas dock bara att vi hinner med planet, första bussen härifrån går kl nio vilket gör att vi är framme på Bangkoks flygplats tidigast kl tre. Planet går kl 16,30. vilket känns lite thight.
Framför allt eftersom vi inte riktigt vet vart vi skall hämta biljetter och vi måste betala en straff avgift eftersom vi har stannat två dagar längre än vi egentligen får.

Peit som jobbar i baren försöker att fixa en taxi till oss istället som kan ta oss till bangkok med 8 färjan, så jag håller tummarna, så jag kan sova gott i natt.
Missar vi planet så brinner de biljetterna inne och vi kan således inte åka till HongKong, så håll tummarna.

Idag var vi på stranden vid white sand , ska bli skönt att komma till en storstad för vi börjar tröttna på att hänga på stranden och ö livet är förvisso kul men man blir ganska lat. Man kan / gör egentligen inte så mycket än att softa på stranden och så äter man lite då och då så klart.


Middag blev med vännerna Scott och Louyd på ett litet hak i Kai Bai, mycket trevligt och maten var god.

Nu är vi hemma och ska försöka att packa , vi har faktiskt inte handlat så mycket och trots det så lyckas det bli mindre och mindre plats i ryggsäcken, jag tror att kläderna växer av luftfuktigheten, måste vara något sådant för plats får jag inte.

Tack och lov så ska vi lämna ganska mycket  saker här eftersom vi ska tillbaka hit efter HongKong.

Gary som äger resorten har gett oss ett kanon pris på en bungalow ( 100 € ) för en månad och det gör att vi kan stanna till slutet av Mars.
Visst är det trist att kanske inte se andra saker men vi tog beslutet att det var roligare att vara borta till Mars än att åka hem i Februari så därav en månad till på Koh Chang , men det är en så otroligt vacker ö att det inte gör så mycket.



Bild 1: Scott och Louyd
Bild 2: Vi falanger beställer alltid för mycket mat så även denna gång
Bild 3: Godast på bordet så kallad strezziling beef

Skriver lite mer sen , nu måste jag packa klart får onda ögat av Andreas för att jag inte hjälper till :)

K and A





Middag

Då vi som sagt var inte fick så mycket av maten på BBQ så tog vi en tuktuk ner till white sand för lite thaimat och banan pannkaka. mums

I morgon sticker Samir och Jane tillbaka till Phattaya och vi ska som vanligt till stranden sen blir det packning och sova för vi sticker ganska tidigt på onsdag morgon.


Foton från kvällen







Bild 1: Gatan ner mot white sand beach
Bild 2: Min fina
Bild 3: Samir och Jane
Bild 4: Banan kock
Bild 5: Vår lilla kvartett


Ses i morgon

K and A

BBQ & POOL PARTY

Idag blev det  beachen för mig medans Andreas fixa BBQ med Gary och Mike , det har kommit väldigt mycket svenskar till ön och jag var omringad av Karlstadsbor.

Karlstabor är väldigt trevliga människor men de låter så roligt när de pratar att jag låg där och smålog åt dem.

Andreas kom och hämta mig vid fyra tiden , han med en snabb dusch och tio minuter i diagonalt läge.

När jag var redo gick jag ut för att ta ett dopp med barnen men fick plocka upp dem på en gång då lilla Mikey hade bajsat i poolen. Så ingen annan kunde bada efter det eftersom Gary var tvungen att städa och hälla i klorin och andra konstiga medel, så vi fick bort bajset.

Så vi börja fixa med maten istället, jag gick mest runt och lekte fotograf och lät Mike och Andreas fixa maten, Gary oh Sai fixa drinkar i baren.

Tyvärr kom det mer folk än vi trodde och de var som gamar på maten vilket resulterade i att vi själva inte fick så mycket mat i oss så snart ska vi dra iväg och käka lite till.

Ska bli skönt att lämna ön på onsdag vi behöver lite storstadsliv runt oss, vi har dock beslutat att åka tillbaka hit efter HongKong då vi får bo så billigt vilket gör att vi kan vara borta till slutet av Mars. Plus att vi kan lämna saker så vi packar bara en liten väska. ( Har jag tur slipper jag att bära) :)

Lite bilder från dagen


     

Bild 1: Charmiga Charlie ( Gary och Sai´s son)
Bild 2: Jag och Charlie
Bild 3: Mimmi
Bild 4: Bajs Mickey


     

Ovan är bilder från den fina buffen och grillen fullt med allt ifrån kyckling till hel grillad långhare,
buffe med stora goda sallader och olika såser. ser mums ut va.

     

Det var en och annan groda på festen.


Nu kom Samir och knacka på så det är dags för middag skriver lite mer senare när jag kommit tillbaka mätt och belåten.

K and A





MysPys

GRATTIS RICHARD. Hoppas du haft en riktigt bra dag idag. Vi får fira dig när vi kommer hem.

HEM

Känns så långt bort, jag vill verkligen stanna här, men omständigheter gör att vi kortar ner resan och kommer hem redan i slutet av Mars.
Ett beslut vi tvingats ta på grund av att saker inte blev som vi trodde. Vill inte gå in i detalj eller smutsa ner någon på vår resblogg.
Men som ni säkert förstår så handlar det om en inkomst som inte kom.

Ja livet suger fett ibland, men jag ska glädjas åt att jag fått en viss tid här med Andreas och som man säger

What goes around comes around

Så nu har jag fått sura av mig lite på bloggen, behövdes


Åter till rubrik

MYSPYS

Vi sov riktigt länge idag, vi gick väl upp vid halv tolvtiden , Andreas och Samir var duktiga gossar och gick till gymet idag
själv surfa jag lite och tog ett lång dopp i poolen med lilla Charlie 3 år  och  Mimmi 9 mån (Charlie är  Garys och Sia son  och Mimmi är  grannes lilla dotter)
Ska fixa kort på dem, men jag hade inte kameran med mig vid poolen.

Resten av dagen har vi bara mumlat runt bara varit helt enkelt, vi är nog fortfarande lite slut efter gårdagens segling.

Kvällen blir middag och film.

Tyvärr lyckades jag inte övertala Andreas till att rida elefant men vi ska ju vara här ett par dagar till så jag ska nog lyckas med det. :)

Nu ska jag stänga av datorn för kvällen och mysa och njuta med min fina.





Jag vet att jag inte ser så brun ut här men det är bara för att jag ligger bredvid Andreas som blir svart bara man säger sol.

:)

Kram

K and A










 

Vilken härlig dag....

Så i morse kl 8 var det upp och hoppa och  stack iväg till båten. Trots att vi inte festar och är ute sent om nätterna så var det riktigt tungt att gå upp.

Väl framme ladda vi med sjösjuke piller och vatten och lite snacks.

La oss bekvämt i näten och började slappa, vi somna alla fyra inom loppet av 10 min, gott att sova på havet vill jag lova.
Vi stanna till vid olika tillfällen för att bada och snorkla.

Lunch var en god BBQ och så fick vi färks vattenmelon och annanas.

När kl var fem var vi tillbaka i land och helt slut, hem kolla på Greys senaste avsnitt och tog faran ner till BamBoo och käka thai, nu är vi hemma igen och jag kommer nog att somna innan kl slår 10 ska kolla lite falang tv och krypa ner i bingen.

I morgon vet jag inte vad som händer men jag tror att vi ska hålla oss borta från solen, vem vet kanske vara lite mer turistiga och rida elefant, får se om jag kan övertala min kärlek.

Så lite bilder från dagens äventyr.


     


Bild 1: Båten som vi spendera den härliga dagen på
Bild 2: Samir ,Jag och Jane i ett av catamaranens nät
Bild 3: Samir och Jane softar
Bild 4: Utsikt från båten

     

Bild 1: Jane och jag i nätet
Bild 2: Andreas solar
Bild 3: Se så glada vi är
Bild 4: Andreas ska ner och snorkla för första gången

     

Bild 1: Fiskar här kommer jag
Bild 2: Kermit
Bild 3: Grodan Boll
Bild 4: Haj Haj på er fiskar

Nu så är jag klar och ska krypa ner bredvid kärleken min, i morgon nalkas en ny dag med nya äventyr.

Ta hand om er där hemma

Kram

K and A




Bang Bao

Bang Bao är den lilla fiskebyn som ligger på Koh Chang, vi tog inte faran dit utan åkte tuk tuk vilket gjorde oss alla lite åksjuka, de kör som dårar och det är guppigt och många svängar. Var så glad när vi kom fram, fick sitta stilla i 10 min och dricka vatten för att inte frukosten skulle komma upp.

Bang Bao är byggd på styltor så hela byn ligger på vatten , ni ser på bilderna här nedan, det var ingen wow upplevelse men ändå kul att se det , lär inte åka tillbaka dit igen om man säger så.

Efter åkte vi till Lonely beach och käka middag på Nature Rock.

Sitter och letar flygbiljetter till HongKong, trodde det skulle vara billigare men det ligger ändå runt 230 € tur och retur per person. ska leta vidare och se om man inte kan hitta något liknande areoflot här nere.

I morgon ska vi ut med catamaran och åka till lite andra öar , söndag ska vi ha avskedsmiddag vid vår bugalow resort, vi ska ha BBQ och pool party.

Måndag morgon drar vi till Bangkok och vidare till HongKong.

Så här kommer lite bilder från dagens äventyr.....



Härovan är bilder från gågatan som leder längst ut till piren, det är en massa butiker och restauranger





Längst ut på piren tog vi en vilopause och så gav jag min kärlek lite kärlek samir som hoppar på kryckor var väl inte lika glad efter den långa promenaden som vi var.




Lite smått och gott

Bild 1:  Är på mig och Jane
Bild 2:  Visar hur bra thai folk stavar kolla in ordet health
Bild 3:  Vackra blommor
Bild 4:  En Firre


När vi hade strosat runt lite gick vi till Casa del Mar vi hade hört att det skulle vara mysigt där, vi köpte ett träspel som heter Jackpot ett tärnings spel som går ut på att få jackpot helt enkelt. Det var faktiskt kul, och drack goda shakes.




Bild 1: Chill out hörna på Casa Del Mar
Bild 2: Restaurang delen på Casa Del Mar
Bild 3: Jackpot spelet
Bild 4: Toalett på en båt, sjukt komiskt
Bild 5: En lampa gjord av plastglas "fiffigt"


Nu blir det sängen för i morgon kl 8.15 kommer de och hämtar oss för vår båttur.

Natti Natti

K and A

Bildspel


Äntligen har vi fått internet till vår bungalow  och precis som utlovat kommer här en massa bilder.
Som vanligt kan ni göra bilderna större genom att klicka en gång med musen, klicka en gång till på bilden så blir den mindre.

Vi börjar med lite bilder på vår bungalow och våra nya söta vakthundar.

      


Å lite beach bilder

     

     


Vi har inte gjort så mycket äventyr men vi vandra upp till ett vattenfall, hela 500 m, jag var helt slut efteråt , man kan tycka att 500 m inte är så himla långt men går det uppför och det är rötter lite överallt så tar det sin tid.

Vi har ju även varit ute och kört med FARAN, våran underbara moppe som gör typ 25 km i timmen. Vi ser verkligen ut som två nördiga turister i våra hjälmar men better safe then sorry.

       

       

Naturligtvis har vi varit ute en del oxå, mest då med Gary och Sia som äger resorten men så har ju även Andreas vän Samir och hans flicka kommit hit.

     

     


Kommer fler bilder men får ta lite i taget, i veckan ska vi ut på en catamaran och segla till de andra öarna som ligger runt omkring, samt att vi ska ta en tur till Bang Bao ön största stad den så kallade fiskebyn.

I morgon är det ta massage som gäller...

Ska börja planera vår trip från Koh Chang till nästa resmål vilket blir vietnam but you never now. Det ända vi vet är att vi ska ta Malaysia i Mars-April så att vi kan kolla in Formel 1 LIVE.


Precis som i espana

Detta med internet vid varan resort verkar vara precis som i spanien, manana manana och ingenting hander. borjar trottna pa att aka till fiket och kolla internet, plus att jag inte kan lagga in nagra bilder har och de har inte svenska alfabetet sa allt blir bara trottsamt,


Igar var vi ute med Gary och sai vi kaka middag pa ett valdigt typiskt thai vis, man har en gryta med kyclingbuljong och fett pa bordet och sa stoppar man i allt i fran gronsaker till kott och fisk.
Hogst upp pa grytan ar en liten platta om man kanner for att steka.
I borjan tankte jag att jag absolut inte kommer att stoppa denna rora i munnen men det var sjukt  gott, darefter blev det en bar runda och sen raka vagen hem till sangen.

Idag har  samir och hans flicka Jane kommit till on, samir ar en av Andreas basta kompisar, sa det blir val middag och en bar runda ikvall med antar jag, just nu sitter vi och kollar nadal  vs Federer i Aus open final. GO FEDERER

Ska avsluta min banana shake och kolla vidare.

Hoppas att ni alla mar bra dar hemma.

K and A


RSS 2.0